Foredrag

Jeg kommer gerne ud og holder foredrag, laver workshops hos jer. Det kan fx være i virksomheder, på yogalærer uddannelser/yogastudios, aftenskoler, ved private eller offentlige arrangementer etc.

 
 
Eksempel på foredrag, jeg har afholdt hos bl.a. Copenhagen Yoga Festival og Charlottehaven Fitness & Health Center:
 
Hvorfor virker yoga?
 
I en tid hvor udviklingen går hurtig og rigtig mange mærker følgevirkningerne af stress, er yoga og mindfullness indenfor de seneste par år blevet ekstremt populære redskaber til at finde ro og styrke i en travl hverdag. Som en selvfølge bliver yoga derfor forbundet af mange som vejen til et sundt sind i en sund krop. Men når yoga tilsyneladende har så stor effekt mod bl.a. stress, hvad er det som ligger til grund for at yoga virker?

På baggrund af nogle eksistentielle, filosofiske tanker har yoga siden sin begyndelse indeholdt flere teknikker til bl.a. at berolige og styrke nervesystemet og der er ingen tvivl om at de stadig virker den dag i dag.

I takt med den øgede popularitet har den vestlige videnskab også vist interesse i og anerkendelse af yogaens betydning og relevans for den vestlige levevis. I dag bliver der på bl.a. Harvard Universitet forsket i yogaens helbredsmæssige og medicinske virkninger. I dette foredrag vil jeg inddrage flere videnskabelige undersøgelser herunder min egen for at undersøge, hvorfor yoga tilsyneladende virker.
 
Du kan læse mere om foredraget og Copenhagen Yoga Festival her
 
 
Eksempel på foredag - som jeg afholdte på Copenhagen Yoga Festival 2015:

Midt i en yogatid

Yoga er i dag populært som aldrig før: Overalt er der stor interesse i og efterspørgsel efter undervisning i yoga- og mindfulness.
Inden for de sidste ti år er der i de større byer i Danmark bl.a. boomet med specialiserede yogastudios og yoga er som en selvfølge også at finde på alle fitnesscentre og aftenskoler - derudover tilbyder mange virksomheder yoga som en vej til helse og stressreduktion. Yoga har derfor indtaget en central rolle i manges hverdagsliv og bliver ikke længere kun forbundet med hippiebevægelsen, mystik og hellige mænd i Indien, men som en nutidig, naturlig vej til sundhed og velvære. 
 
Selv om yoga ofte bliver ligestillet med fysisk og mental helse, har de fleste som dyrker yoga en fornemmelse af at yoga stikker dybere end det. Men hvis yoga er mere end blot tekniske stræk- og styrkeøvelser for at få en smidigere krop og et afstresset sind, hvad er det `mere´ så?

I takt med den øgede popularitet viser den vestlige videnskab også stor interesse i - og anerkendelse af yogaens betydning og relevans for den vestlige levevis. I dag bliver der især forsket i yogaens helbredelsesmæssige og medicinske virkning for den fysiske og psykiske sundhed.

I dette foredrag vil jeg inddrage flere videnskabelige undersøgelser, herunder min egen for at undersøge hvorfor yoga virker. 

 

 
Foredrag Copenhagen Yogafestival 2016
 Foredragsholder på Copenhagen Yoga Festival 2016 med foredraget: "Hvorfor virker yoga?"
Ann Benedikte Hansen | CVR: 36167645  | Tlf.: +45 30 74 11 25 | annbenedikte@gmail.com