CV

Ann Benedikte Hansen
cand.pæd.ant.
foredragsholder og yogalærer

 
2017 / Aspirant/studerende på den 3-årige Iyengar yogalæreruddannelse hos Lone Kristensen, Satya Yoga
 
2014 / Selvstændig yogaekspert og foredragsholder, underviser i yoga og mindfulness  

2013 / Forskningsassistent på det ministerielle projekt:
'Forsøg med Læring - i bevægelse'
Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet

2011-2012 / 200 timers certificeret (Yoga Alliance®) yoga og mindfulness lærer Prana Yoga Shala, v. Ann-Charlotte Monrad

2012 / Kurset: Mindfulness og kommunikation – i ledelse, samarbejde og formidling, Diplomuddannelsen i Ledelse, Metropol

2008-2012 / Kandidat i Pædagogisk Antropologi (Cand. pæd. ant.), DPU, Aarhus Universitet.
Speciale: Yoga som forvandlende ritual – en antropologisk undersøgelse om ritual og performance i et dansk yoga fællesskab


Profil

Den store forvandling

For 13 år siden tog jeg min første yogatime på et fitness center, siden da har mit liv ikke været det samme. Efter blot nogle måneder med yoga et par gange om ugen, kunne jeg mærke en betydelig effekt:

Min dårlige ryg havde det langt bedre
og mit sind var mere roligt og mindre stresset.
 
En forvandling var sat i gang og min nysgerrighed vækket:

Hvad var det, som gjorde at yoga var mere
end blot en træningsform og havde en så stor virkning?

Jeg besluttede mig for at finde ud af det ved at tilbringe utallige yogatimer på forskellige yogastudios i København og at skrive kandidat afhandling om yoga.

 

I dag er jeg yogaekspert og foredragsholder. Jeg er uddannet kandidat i Pædagogisk Antropologi fra DPU med speciale i yoga og har i den forbindelse lavet en undersøgelse på et københavnsk yogastudio. Her har jeg gennem feltarbejde forsøgt at klarlægge den merbetydning yoga har som mere end blot en fysisk træningsform. Gennem samtale med mange yogaudøvere og lærere har jeg villet finde ud af, hvilken forvandlende virkning yoga havde på yogaudøverne og hvorfor at yoga tilsyneladende virker.  


Efterfølgende har jeg taget en uddannelse som yogalærer og underviser i dag selv i yoga.  Jeg er uddannet yogalærer (200 timers Yoga Alliance® certificeret) hos Ann-Charlotte Monrad og er igang med at tage den 3-årige Iyengar yogalæreruddannelse hos Lone Kristensen, Satya Yoga. Jeg har derudover deltaget på utallige kurser og uddannelser med yogalærere fra ind- og udland, bl.a. i yoga terapi (“Yoga as Medicine”) hos Dr. Timothy McCall og yin yoga med Victor Chang, Singapore. 

Jeg har beskæftiget sig med krop og bevægelse det meste af mit liv, tidligere som klassisk balletdanser, og har som uddannet antropolog bl.a. arbejdet som videnskabelig assistent på et ministerielt projekt om børn, krop og læring i bevægelse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ann Benedikte Hansen | CVR: 36167645  | Tlf.: +45 30 74 11 25 | annbenedikte@gmail.com